Οτι υπάρχει δωρεάν στο Ιντερνετ

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Πήρε θέση για τη θεωρία συνωμοσίας μεταξύ 5G και κορωνοϊού

Στα αναληθή δημοσιεύματα τα οποία συνδέουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G με την πανδημία του κορονοϊού και την εξάπλωσή του, υπάρχει τοποθέτηση στον επίσημο κόμβο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλα και της Ελληνικής κυβέρνησης στο covid19.gov.gr με τίτλο “ΜΥΘΟΣ: Η επιδημία του κορονοϊού σχετίζεται με συγκεκριμένες τεχνολογίες”

Εν έτει 2020 θα περίμενε κανείς ότι μια τέτοια θεωρία θα έκανε απλά τον γύρο του Διαδικτύου όπως τα διάφορα ακίνδυνα memes ή τα ανεκδοτάκια για τον Τσακ Νόρις, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα είναι σοβαρά εκεί έξω. Πρώτα είδαμε τη Google να ανακοινώνει πως θα μπλοκάρει όλα τα videos που συνδέουν τον κορωνοϊό με την τεχνολογία 5G από την υπηρεσία YouTube, ενώ τώρα έχουμε αυτό:

Σε περίπτωση που δεν καταλάβατε, την παραπάνω εικόνα την επιμελήθηκε και δημοσίευσε επίσημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να καλέσει τον κόσμο να σταματήσει να πιστεύει σε ό,τι βλακεία μπορεί να κυκλοφορεί αυθαίρετα στον χώρο του Διαδικτύου και όχι μόνο. Στην ίδια σελίδα του ΠΟΥ θα βρείτε και άλλες χρήσιμες διαψεύσεις για μυθεύματα και πεποιθήσεις που αφορούν τον κορωνοϊό.

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά


Ενω στο covid19.gov.gr αναφέρει :

Το τελευταίο διάστημα αναπαράγονται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρίες που συνδέουν την πανδημία του κορονοϊού με την ανάπτυξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει πως «καμία αρνητική επίδραση στην υγεία δεν συνδέεται αιτιωδώς με την έκθεση σε ασύρματες τεχνολογίες» όπως είναι η τεχνολογία 5G.

Οι πολίτες πρέπει να δίνουν αυξημένη προσοχή σε δημοσιεύσεις που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα και δεν πρέπει να θεωρούν ως δεδομένη την αξιοπιστία κάθε ανάρτησης. Υιοθετούμε υπεύθυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο. Συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και δεν αναπαράγουμε πληροφορίες και υλικό που στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η ενημέρωση για επιστημονικά θέματα που αφορούν στη λειτουργία τεχνολογικών υποδομών στην Ελλάδα παρέχεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της Πολιτείας, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία, τεχνογνωσία και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό. Οι φορείς αυτοί είναι οι μόνοι που είναι σε θέση να δώσουν ακριβή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση για θέματα όπως η λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα